Det finns olika skäl till att folk väljer att börja blogga och de vanligaste är nog att man antingen har ett brinnande intresse för något eller att man vill tjäna lite extra pengar. Men dessutom är det ju så att många bara tycker det är roligt att dela med sig av egna upplevelser och erfarenheter och av den anledningen bestämmer sig för att börja blogga. Och vill man blogga så varför inte blogga gratis på en bloggsajt som Blogger eller WordPress? Ja, där kan du faktiskt blogga gratis, helt gratis.

Något som framför allt yngre tjejer väljer att börja blogga gratis om är mode, dels för att de själva är modeintresserade men även för att man vet att många andra delar det intresset. Genom att börja blogga gratis om sitt stora intresse eller hobby kan man inte bara dela med sig av sina egna åsikter utan även få många tips råd och idéer från likasinnade.

Att kunna tjäna en liten extraslant på att börja blogga gratis är naturligtvis en stor fördel för de flesta. Om man återigen tar mode som ett exempel så kan man registrera sig på ett affiliatenätverk och vända sig till företag som säljer produkter som har med mode att göra och på så sätt få lägga upp reklam på sin blogg. När någon klickar på annonsen och sedan köper något får man provision och på så sätt tjänar man till och med pengar på sitt gratisbloggande.

Om du vill veta mer om att blogga gratis rekommenderar jag en sajt som heter http://www.blogga-gratis.se.