Om du har dålig koll på vad ett sms lån är för något så ska du läsa vidare, för här kommer jag att snabbt beskriva vad ett sms lån är för något.

Ett sms lån är ett slags privatlån som inte kräver någon säkerhet och som används för konsumtion av saker du vill ha och för oförutsedda utgifter. Ett sms lån är ett mycket snabbt lån vilket innebär att du får ett blixtsnabbt svar på din låneansökan (oftast direkt på skärmen) och lånet betalas ut inom en kvart om du har samma bank som långivaren annars tar det någon timme om du gör din ansökan på dagen. Tänk på att kreditupplysning görs i många fall.

Ett sms lån kan vara på alltifrån 500 kr upp till 15 000 kr och har en lånetid på 14 – 90 dagar. Hur lång låntiden blir för ett visst sms lån beror på smslångivare och hur mycket du lånar. Ett sms lån har också mycket lägre lånekrav än ett vanligt privatlån har. Du behöver till exempel inte har någon fast anställning, du kan låna även om du bara jobbar extra eller lever på A-kassa, och inkomstkraven är riktigt låga. Du har även möjlighet att ta låna pengar med betalningsanmärkning.