Alla som har hängt med i debatten om mikrolån och sms lån vet om att det inte ses som något positivt att använda sig av dessa typer av lån utan att det idag ses som att enbart arbetslösa eller kreditovärdiga människor använder sig av dessa möjligheter för att kunna antingen försörja ett missbruk eller för att kunna klara av ytterligare en månad av överkonsumtion.

Men sanningen är verkligen annorlunda än den bilden som svensk media vill förmedla till de svenska konsumenterna när det gäller mikrolån och det är att väldigt många vanliga människor använder sig av denna typ av lån för att kunna hantera olika problem som uppstår i deras privatekonomi som tex tandläkare eller bilreparationer och det var något som var totalt oväntat för mig som trodde att det enbart var människor med väldigt dålig ekonomi som använde sig av detta.

På sidan 1mikrolån.se som jag hittat kan man läsa mer om olika mikrolån och vad det är för priser som gäller för de olika lånen samt vilka villkor som långivaren lånar ut pengar till.

Numera finns det flera långivare som erbjuder räntefria mikrolån för att konsumenten ska kunna testa och se hur enkelt det fungerar och vissa har som standard att det alltid är räntefritt om du betalar tillbaka pengarna inom 14 dagar vilket jag ser som en gyllene möjlighet att kunna låna pengar snabbt och enkelt när man behöver lite extra kapital.

Hitta all information om mikrolån på 1mikrolån.se