För inte alltför länge sedan var det ett stort projekt när man ville ta ett privatlån. Först var man tvungen att boka en tid på banken och sedan skulle man sitta ner och prata med en handläggare för att sedan vänta ett antal dagar för att få pengarna utbetalda om lånet beviljades. Så ser det tack och lov inte ut i dag. Nej, idag kan du ansöka om privatlån på nätet och du får oftast ett preliminärt svar direkt på datorskärmen. Det slutgiltiga beslutet och en eventuell utbetalning sker inom bara några få bankdagar.

Vad kan du använda ett privatlån till?

Ett privatlån kan vara på alltifrån 10 000-20 000 kr ända upp till 350 000 kr. Hur mycket du får låna och hur lång avbetalningstid du får när du ska ansöka om privatlån beror på din ekonomi, bankens villkor och dina egna önskemål. Det är väldigt smidigt att ansöka om privatlån eftersom du inte behöver redogöra för vad du ska använda pengarna till. Du kan ansöka om privatlån för att köpa bil, båt, möbler, resor eller till och med för att betala kontantinsatsen när du ska köpa en bostad.

Krav för att ansöka ett privatlån

För att få ansöka om privatlån, eller snarare bli beviljad ett privatlån, måste du vara minst 18 år. Det finns emellertid vissa banker som kräver att du är äldre än så. Du måste ha en fast inkomst på minst 100 000 kr per år och du får oftast inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder till kronofogden. Mer information om det här hittar du på http://privatlana.se.