Nej, du behöver inte betala en massa pengar för att få ett bra antivirusprogram. Det finns faktiskt många riktigt bra gratis antivirusprogram som till och med är bättre på att stoppa virus och andra skadliga koder än ett kommersiellt antivirusprogram, det finns flera tester som styrker detta. Ett riktigt bra gratis antivirusprogram är mycket effektivt på att stoppa virus, maskar, trojaner, spionprogram, rotkits, farliga scripts och en massa annat elände.

Den enda anledningen till att många betalar för ett antivirusprogram istället för att skaffa ett gratis antivirusprogram är att den kommersiella versionen brukar ha fler funktioner, funktioner som till exempel en föräldrakontroll, en funktion för säkra banktransaktioner online och ett identitetsskydd. De som är extremt noga med sin internetsäkerhet brukar därför skaffa ett kommersiellt antivirusprogram istället för ett gratis antivirusprogram. Och det är även så att de allra bästa kommersiella programmen är något bättre på att stoppa virus och andra skadliga program än de bästa gratisversionerna.

Vare sig du vill skaffa ett gratis antivirusprogram eller en kommersiell version kan du besöka http://antivirusguide.nu som guidar dig rätt i djungeln av antivirusprogram. Där hittar du marknadens bästa kommersiella och gratis antivirusprogram. Jag kan starkt rekommendera den sidan för det var där jag hittade mitt suveräna antivirusprogram.