Feldermania.se

Ekonomisk och samhällskritisk blogg

Månad: augusti 2013

Och nu lite om sms lån

Om du har dålig koll på vad ett sms lån är för något så ska du läsa vidare, för här kommer jag att snabbt beskriva vad ett sms lån är för något.

Ett sms lån är ett slags privatlån som inte kräver någon säkerhet och som används för konsumtion av saker du vill ha och för oförutsedda utgifter. Ett sms lån är ett mycket snabbt lån vilket innebär att du får ett blixtsnabbt svar på din låneansökan (oftast direkt på skärmen) och lånet betalas ut inom en kvart om du har samma bank som långivaren annars tar det någon timme om du gör din ansökan på dagen. Tänk på att kreditupplysning görs i många fall.

Ett sms lån kan vara på alltifrån 500 kr upp till 15 000 kr och har en lånetid på 14 – 90 dagar. Hur lång låntiden blir för ett visst sms lån beror på smslångivare och hur mycket du lånar. Ett sms lån har också mycket lägre lånekrav än ett vanligt privatlån har. Du behöver till exempel inte har någon fast anställning, du kan låna även om du bara jobbar extra eller lever på A-kassa, och inkomstkraven är riktigt låga. Du har även möjlighet att ta låna pengar med betalningsanmärkning.

Sveriges Mikrolån hos 1mikrolån.se

Alla som har hängt med i debatten om mikrolån och sms lån vet om att det inte ses som något positivt att använda sig av dessa typer av lån utan att det idag ses som att enbart arbetslösa eller kreditovärdiga människor använder sig av dessa möjligheter för att kunna antingen försörja ett missbruk eller för att kunna klara av ytterligare en månad av överkonsumtion.

Men sanningen är verkligen annorlunda än den bilden som svensk media vill förmedla till de svenska konsumenterna när det gäller mikrolån och det är att väldigt många vanliga människor använder sig av denna typ av lån för att kunna hantera olika problem som uppstår i deras privatekonomi som tex tandläkare eller bilreparationer och det var något som var totalt oväntat för mig som trodde att det enbart var människor med väldigt dålig ekonomi som använde sig av detta.

På sidan 1mikrolån.se som jag hittat kan man läsa mer om olika mikrolån och vad det är för priser som gäller för de olika lånen samt vilka villkor som långivaren lånar ut pengar till.

Numera finns det flera långivare som erbjuder räntefria mikrolån för att konsumenten ska kunna testa och se hur enkelt det fungerar och vissa har som standard att det alltid är räntefritt om du betalar tillbaka pengarna inom 14 dagar vilket jag ser som en gyllene möjlighet att kunna låna pengar snabbt och enkelt när man behöver lite extra kapital.

Hitta all information om mikrolån på 1mikrolån.se

© 2019 Feldermania.se

Tema av Anders NorenUpp ↑