När man ska ut och resa är det aldrig en dum idé att läsa om resmålet innan man ger sig av så att man känner till landets sevärdheter, attraktioner och andra nyttiga fakta om landet. Detta gäller självklart även när du ska resa till Spanien. Det finns en sajt som heter spanienguide.se som har väldigt mycket bra information om alltifrån shopping och nöjen till boendealternativ och eventuella vaccinationskrav. Alltså en perfekt sajt för dig som ska resa till Spanien.

Det finns flera olika boendealternativ att välja på om du ska resa till Spanien. Det är aldrig dumt att förboka hotellrum, vandrarhem, pensionat, camping eller semesterhus i god tid så att de rum i den prisklass du har tänkt dig inte är slut när du ska göra din bokning. Spanien är ett populärt resmål och det finns risk att det kan vara full bokat, i alla fall under högsäsong.

Något annat som kan vara bra att känna till inför en resa till Spanien är att kranvattnet går att dricka men tyvärr smakar det inte särskilt gott. Genom att köpa vatten på flaska får du ett välsmakande vatten samtidigt som du minimerar risken för magsjuka.

Det kan finnas många olika syften med en resa till Spanien. Vissa åker enbart för sol och bad medan andra åker för att spela golf på en av de fina golfbanorna som Spanien erbjuder utanför Malaga.